De mediabox weet het niet zeker

Ik heb nu sinds een jaar digitale TV van UPC. In een vlaag van verstandsverbijstering heb ik ooit een Canal+ abbonnement gekocht en omdat UPC die zender(s) van de kabel zou halen en daarvoor in de plaats de digitale versie zou komen moest ik verplicht aan de digitale televisie. Na wat aanloop problemen is de kwaliteit nu over het algemeen erg goed te noemen, een hele verbetering ten opzichte van het analoge signaal dat hier in de flat echt belabberd is. De beloofde DVD kwaliteit wordt (voor zover je dat kunt zien en horen met een oude 50Hz beeldbuis met alleen mono geluid) behoorlijk waar gemaakt.

Er zijn twee dingen die ik niet fijn vind aan de huidige implementatie. De teletekst doet het eigenlijk niet, vooral de ondertiteling op de BBC die ik nog wel eens wil gebruiken werkt gewoon helemaal niet, geen paginateller die gaat lopen, geen ondertiteling, geen doorzichtige tekst, niets. Daarnaast erger ik me mateloos aan de vertaling van de (naar ik anneem) engelse teksten naar het nederlands.

Als je iets te enthousiast aan het zappen bent dan wil de mediabox wel eens het signaal een beetje kwijtraken, naar ik aanneem omdat het MPEG signaal even geen heel beeld streamt op het moment van zappen. Dat is op zich niet zo erg en dat je een net systeemschemrpje krijgt is ook best wel goed. Maar waarom zo'n slechte tekst?

upc mediabox, schijnt geen signaal?

Er schijnt geen signaal te zijn

Er schijnt geen signaal te zijn? Er is geen signaal, of er is wel een signaal! Niet iets er tussen in en zeker geen "ik heb van horen en zeggen dat er geen signaal is". De vertaler kent het verschil tussen zijn, lijken, blijken, schijnen, heten, dunken of voorkomen niet te kennen....

Een echte ontwikkelaar zou ook nog een ander scherm gemaakt hebben dat bijhoud of de laatste zap actie nog niet te lang geleden geweest is en in geval van signaalverlies dat even controleren en dan een scherm te laten zien dat zegt dat er even gewacht moet worden op de stream (in jip en janneke taal). Want de mediabox is echt het signaal niet kwijt.

Comments

Comments powered by Disqus